duminică, 4 noiembrie 2012

BRAVE


Stiti cu totii, banuiesc, cine a fost Steve Jobs. Insa as putea spune ca nu stiti toti ca pe langa Apple, Jobs a mai avut parte si de alte realizari formidabile. 
Pe vremea cand s-a despartit de Apple, pe langa lucrul la dezvoltarea pe cont propriu a unui nou calculator denumit NEXT, Steve mai era interesat si de fenomenul intersectarii creativitatii cu tehnologia. Asa a ajuns sa  cumpere divizia de calculatoare a companiei Lucas film, investind 10 milioane de dolari.  Aceasta divizie producea componente hardware si software pentru convertirea imaginilor digitale si dispunea de un grup de programatori specializati in animatie pe calculator. Acest grup era condus de John Lasseter, un director executiv talentat si mare iubitor de filme de animatie. Lasseter a fost de fapt marele castig al lui Jobs din aceasta afacere, viitorul oferindu-le o colaborare grozava, bazata pe pasiunea lor comuna pentru animatie. Pentru ca cea mai importanta piesa hardware a diviziei se numea Pixar Image Computer, s-a decis ca numele noii companii va fi, sugestiv, PIXAR. Asa s-a nascut compania care in prezent este un gigant al filmelor de animatie. Intreaga aventura PIXAR, precum si altele la fel de interesante, o puteti gasi in biografia autorizata a lui Steve Jobs, ultima carte pe care am cumparat-o, unul din cele mai bune moduri in care mi-am cheltuit banii ;))

Si acum hai sa va zic de ce am tinut sa va astern in fata ochilor mai mult sau mai putin intentionati, aceste idei despre PIXAR. Pentru ca ultimul film vazut este unul de animatie, produs chiar de ei, cei de la PIXAR, in frunte cu Lasseter, care inca mai lucreaza acolo. Animatia se numeste BRAVE si este, dupa parerea mea, o adevarata capodopera. O imbinare grozava de imagini, muzica si cuvinte, care mi-a placut foarte mult, pana la lacrimi chiar, in unele momente. O realizare de exceptie, exact asa cum i-a placut si lui Jobs sa faca toate componentele produselor sale. Importante sau mai putin importante, vazute sau nevazute, ele trebuiau sa fie perfecte, pentru ca numai asa puteau ingloba un produs de top. De vazut, garantat mie la suta ! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu