marți, 17 iulie 2012

M-as intoarce la Nokia

Primele mele telefoane au fost Nokia. Toate erau din gama low-entry, insa mi s-au parut foarte bune. Mai ales 6303-ul, predecesorul rahatelului de telefon pe care-l am acum, un galaxy fit de la  Samsung. Am un prost obicei. Pana nu ma dau cu capu de pereti, nu-mi vine sa cred c-o sa doara. Asa a fost si cu Samsung-ul asta care ma alimenteaza destul de constiincios cu nervi. Am vrut telefon cu Android si net pe el, credeam ca e mare smecherie. Cand, de fapt, nu e deloc. E util, intr-adevar, dar niciodata un telefon, oricat de performant ar fi el, n-o sa-ti poata inlocui experienta in net pe care o ai cu un laptop, calculator, si poate, de ce nu, o tableta.
Spun in titlu ca m-as intoarce la Nokia. As face-o, insa ce-i drept, pentru un telefon middle-range, un smartphone care sa faca poze decente pe care sa le poti urca usor pe net, cu un design placut si care sa-ti ofere o experienta placuta a utilizarii lui de zi cu zi. Acesta cred ca poate fi Nokia Lumia 800. Eram acum ceva vreme intr-un Germanos oltenesc cu un prieten, sa-si plateasca el o factura daca nu ma-nsel. Cat a platit el, eu m-am uitat pe la telefoane. Atunci l-am vazut pentru prima oara mai indeaproape si pe viu, pe Lumia 800. Era pornit, asa ca m-am jucat un pic cu el. Mi-a placut extrem de mult. Are un design simplu, minimalist, un ecran superb, si se misca extrem de rapid. Da, cred ca da, cred ca m-as simti bine c-un astfel de telefon. Dar momentan... tot cu Samsungul o sa-mi fac treburile, de voie si mai ales, nevoie :)).
Iata cateva poze cu Lumia 800. Nu-i asa ca arata bine ? Eu zic ca bine de tot chiar:d









6 comentarii:

  1. Joaca-te cu un Android care costa cat Lumia 800. Dupa aceea discutam. :)

    Nu incerc sa spun ca Nokia nu-i bun. Am un Lumia 800 la teste chiar in momentul asta si sunt destul de multumit; dar daca tot facem comparatii, sa le facem cu telefoane din aceeasi liga.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt de acord cu tine mihai :). Probabil ca androidul ii mai bun, raportat la acelasi pret. Dar eu sunt extrem de incantat de design-ul lui Lumia 800. Pentru mine este cel mai frumos smartphone existent si cred ca m-ar satisface cu brio si din punct de vedere al utilizarii lui, fiindu-mi necesare doar cateva functii si aplicatii simple si de la care as avea pretentia sa ruleze decent. Cert e ca in momentul de fata l-as alege cu ochii-nchisi, daca mi l-as permite.

      Ștergere
    2. Nu ai ce sa compari! Daca nu au patru nuclee tot cu intarziee s misca pin meniu. Touch-ul e modest sacadeaza. Calitata hardware e departe de adevar. Plastic plasti plasti . De design nu mai vorbesc . Galaxy s3 si htc one ce au rdicat stacheta calitativa la android. Singurul dezavantaj pentru care nu voi cumpara wp7.5 e ca au abandonat 'nava' iar urmatoarele telefoane vor avea alta structura software si anume wp8 . Voi lua in considerare achizitionarea unui nokia cand vor aparea noile wp8. Dar daca vrei un telefon axat pe sociializare windows phone e clar raspunsul

      Ștergere
    3. Trebuie sa recunosc ca nu te pot contrazice; nici nu-mi doresc. Multam' pentru informatii:). Articolul meu are mari influente sentimentale. Singura mea experienta cu telefonul a fost in magazinul germanos, pret de 2-3 minute, timp in care am navigat putin prin meniu. Insa m-a incantat foarte tare :)

      Ștergere
  2. Doru, domnul "Anonim" exagereaza. Sa ajungi sa spui ca orice care nu e quad-core e praf, se traduce prin "nu exista decat 3 telefoane adevarate pe piata".

    Daca ar iesi din anonimat, poate am putea sa citim niste review-uri facute de el, ca sa ne dam seama cum a ajuns la concluzia asta.

    Sa stii ca si mie imi place Lumia 800 (mai ales ca design), desi n-as renunta la Android-ul meu pentru el. Ramai la un model de care te simti legat. Un telefon performant care nu e pe placul tau, nu o sa-ti aduca satisfactii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mersi mihai :), chiar asta e modul in care gandesc, conteaza mult legatura pe care o ai cu toate lucrurile ce te inconjoara, doar performanta lor nu asigura confortul perfect. Sigur, pe de alta parte, o performanta nesatisfacatoare va aduce intotdeauna frustrari si nemultumiri. Ideea e sa existe un echilibru, unul personal, stabilit de utilizator si nevoile lui primordiale.

      Ștergere