duminică, 6 mai 2012

Finala Europa League 2011 - 2012

Peste 3 zile, pe 9 mai, avem onoarea, noi romanii cu a noastra Arena Nationala, sa gazduim finala Europa League. Un lucru e sigur : Spania castiga. Pentru ca ambele echipe ajunse in faza finala sunt din Spania. Mai exact formatiile care se vor infrunta sunt Atletico de Madrid si Athletic Bilbao. Ambele echipe se bazeaza foarte mult pe varfurile lor de lance, de o parte Radamel Falcao si de cealalta Fernando Llorente, doi jucatori de superclasa mondiala.
Falcao este un star incontestabil, a demonstrat-o in trecut la Porto si o demonstreaza constant si la Atletico unde marcheaza mai multe goluri decat tot restul echipei. 
Iar Llorente este dupa parerea mea cel mai bun varf de careu al momentului, daca nu singurul, pentru ca acest profil de jucator este pe cale de disparitie; foarte putini jucatori sunt capabili sa loveasca cu capul cum o face el, sa devieze cum o face el, sa aibe clasa lui demonstrata uneori prin inteligenta de a nu se complica, de a pasa simplu, iar alteori prin detenta lui impresionanta si prin felul in care reuseste pase, preluari si goluri din pozitii dificile. Este un atacant special intr-o echipa speciala. Pentru ca Athletic Bilbao este o formatie putin diferita de celelalte, un diferit frumos, apreciabil. Ei joaca doar cu jucatori  originari din regiunea lor, Tara Bascilor. Asta cred ca ii face sa fie un grup mult mai unit.
Dar per ansamblu ambele echipe sunt foarte apropiate ca valoare si previziunile sunt de prisos, caci toti sunt imparati ai cerului, si nu stau decat la mana destinului. Vom vedea care va avea destinul mai favorabil, miercuri, 9 mai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu