luni, 7 mai 2012

Continua ! Il vrei si-l avea !

Despre visul tau vorbesc. Nu-l lasa sa moara... nu merita nici el, nici tu. 
Inainte de toate, cand spunem Ford, sunt convins ca ne gandim cu totii nu la un om, ci la o masina. Bine, mai putin fanii lui Harisson Ford - actorul ; despre ei nu pot sa intuiesc la ce se gandesc prima oara. Dar sa revenim la oile noastre. Inainte de toate, Ford a fost un nume, al unui om cu aspiratii mari, si anume de a pune lumea in miscare, intr-o miscare a evolutiei. Henry Ford este inventatorul faimosului motor V-8. Cand s-a hotarat sa produca acest motor, cu mult timp inainte ca (probabil) multi dintre noi sa ne fi nascut, le-a cerut inginerilor sai un proiect in care toti cei 8 cilindri sa fie grupati intr-un singur bloc. Proiectul a fost pus pe hartie, insa toti inginerii au fost de acord ca era pur si simplu imposibil sa formezi un singur bloc din 8 cilindri.
Ford a spus : " Si totusi, produceti-l. "
Ei au replicat : " Dar e imposibil !"
Ford le-a ordonat : " La treaba ! Si nu renuntati pana nu reusiti, oricat timp v-ar lua."
Inginerii au pornit. Singura solutie era sa reuseasca sa produca motorul, altfel si-ar fi pierdut locurile de munca. Au trecut sase luni si nu s-a intamplat nimic. S-au scurs inca sase luni si tot nimic. Inginerii au incercat toate variantele posibile pentru a aduce planul la indeplinire, dar nimic nu mergea : "imposibil !".
Dupa un an, Ford si-a consultat inginerii, si ei l-au informat din nou ca nu gasisera nicio modalitate de a-i indeplini ordinele.
"Continuati" , le-a spus Ford. "Il vreau si-l voi avea" 
Au continuat, si, la un moment dat, ca prin minune, au descoperit secretul. Perseveranta lui a facut sa reuseasca si prin urmare,  sa-si vada visul cu ochii. 

Si tu, si eu, putem reusi. Trebuie in primul rand sa pastram perseverenta, sau daca n-o avem, sa incepem sa ne-o formam. Primul pas e sa traiesti in fiecare clipa cu scopul tau in minte, cu scopul si cu deciziile care crezi ca te vor apropia de realizarea lui.

Acest articol este realizat cu ajutorul cartii lui Napoleon Hill, " De la idee la bani " , pe care o recomand oricui din simplul motiv ca are multe povestioare interesante. Cat despre menirea ei, e ceva mai complicat cu asta, insa poti incerca sa te si imbogatesti cu ajutorul ei, daca esti in stare sa te faci una cu ea si invataturile prezentate; daca nu, cum ziceam, mai greu ;)). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu