marți, 6 noiembrie 2012

va plac semineele ? mie da :)


Dupa parerea mea, cea mai grozava modalitate de a incalzi o incapere principala, un living (camera de zi), este semineul. Semineele au un farmec aparte, aduc o frumoasa stare de spirit, o caldura atat propriu-zisa cat si figurativa, conferind spatiului in care se afla un romantism de buna calitate, iesit din contextul de masa al romantismului, concept pe care eu il consider, cel putin in prezentul zilelor noastre, ieftin si kitchos.
Semineele pot fi de mai multe feluri, in functie de materialele din care sunt construite, combustibilii folositi si/sau stilul arhitectural. Bazate pe aceste 3 criterii principale, se pot distinge seminee clasice, rustice, moderne, metalice, cu bioetanol, electrice, si cu gaz. Eu le prefer pe cele rustice, pentru stilul lor arhitectural si pentru ca imi place foarte mult sa vad lemnul cum mocneste si se dezintegreaza, trasformandu-se mai intai in jar si apoi in scrum.


Imi vad semineul asociat unei case de vacanta, undeva la tara sau intr-o regiune de munte. Daca ar fi la tara, prin preajma, ar fi doar o simpla casa, cu un paraias care ar strabate curtea de la un cap la altul si ar potoli setea pasarilor, catelului,  trestiilor, salciilor pletoase si a multor si diversi pomi fructiferi ;)). Daca ar fi la munte, as prefera mai degraba o cabana, simpla si cocheta, asezata in aproprierea unei mai mult sau mai putin curgatoare, apa din belsug sa fie, si daca se poate si cu putin peste in ea :)). Ambele variante ar fi niste constructii simple, cu putine camere, insa una ar fi foarte spatioasa, jucand rolul living-ului, acolo unde ar fi suficient loc pentru asezarea semineului si insiruirea unui grup numeros de prieteni in juru-i ;)).   Oricare din aceste variante ale acestui vis s-ar realiza, ar fi minunat si ar reprezenta o solutie de evadare din nebunia de zi cu zi din viata cotidiana, plina de zgomot, poluare, trafic intens, si multi alti factori de stres. 
Sursa : http://www.seminee-kaminofocus.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu